Αρχική arrow Μεσσαπία arrow Εξώδικα ΔΕΗ προς ΛΑΡΚΟ

Εξώδικα ΔΕΗ προς ΛΑΡΚΟ

Υποβλήθηκε από Γιάννης Ρουσόδημος
Τρίτη, 11 Ιούνιος 2013
AddThis Social Bookmark Button

Εξώδικα προς την βιομηχανία ΛΑΡΚΟ και προς τον ΑΔΜΗΕ απέστειλε η ΔΕΗ, θέτοντας προθεσμία 10 ημερών προκειμένου να γίνει διακανονισμός.

Σε περίπτωση που δεν επέλθει διακανονισμός η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε άρση εκπροσώπησης μετρητών. Την ίδια στιγμή πληροφορίες θέλουν με την ίδια απόφαση του Δ.Σ., η ΔΕΗ να έχει εξουσιοδοτήσεις τις υπηρεσίες της να αποστείλει 300 εξώδικα σε βιομηχανίες που χρωστούν.

Η κίνηση της ΔΕΗ έρχεται σε ένα χρονικό σημείο που οι σχέσεις της με τη βιομηχανία είχαν φανεί να οδηγούνται προς σταδιακή εξομάλυνση. Ωστόσο με την αποστολή των εξωδίκων, φαίνεται τα δεδομένα να αλλάζουν για ακόμη μια φορά και να οδηγούμαστε εκ νέου σε ένταση.

Η κατάσταση οξύνεται ακόμη περισσότερο καθώς πληροφορίες θέλουν σύντομα να υπάρχουν «σοκαριστικά» νέα από το μέτωπο της βιομηχανίας, όπου αρκετά εργοστάσια δίνουν πραγματικά μάχη επιβίωσης αναμένοντας τις πολύκροτες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται εκ νέου να υπάρξει αντίδραση από την πλευρά της βιομηχανίας, η οποία σημειωτέον βλέπει τη ΔΕΗ να συνεχίζει να επιβάλει στους πελάτες της ως ξεχωριστή χρέωση το κόστος ρύπων, όταν με βάση την κρίση (υπόθεση Επίλεκτος) της Ρυθμιστικής Αρχής, η χρέωση αυτή είναι ανταγωνιστική.

Σε κάθε περίπτωση, το θερμόμετρο φαίνεται εκ νέου να ανεβαίνει, με τη βιομηχανία – δικαίως – να επισημαίνει ότι υφίσταται διαρκή εμπαιγμό όταν από τις αρχές του έτους δόθηκαν διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις για μείωση του ενεργειακού κόστους τόσο στο αέριο όσο και στον ηλεκτρισμό και ήδη κοντεύει να κλείσει ο Ιούνιος και δεν υπάρχει καμία πρόοδος ή απτό αποτέλεσμα. Πέραν βεβαίως της απάντησης ότι στο αέριο λόγω αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ οι όποιες μειώσεις παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες.

Αντίθετα μέχρι και την Παρασκευή δεν είχε κατατεθεί στη βουλή η τροπολογία για την περίφημη διακοψιμότητα, το μόνο μέτρο δηλαδή που η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι θα προωθήσει προκειμένου να υπάρξει μείωση στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για την ενεργοβόρο βιομηχανία (μαζί και με τη μείωση στο τιμολόγιο για την ενεργοβόρο μέση τάση). Θυμίζουμε ότι η βιομηχανία για τη διακοψιμότητα ζητεί να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη για την κάλυψη του κόστους του μέτρου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση εκτιμά ότι και αυτό το μέτρο δε θα εφαρμοστεί αφού δεν υπάρχουν τα αναγκαία χρήματα στην αγορά.

http://energyin.gr

< Προηγούμενα Επόμενα >

Πολιτισμός

Πρόσωπα Σύλλογοι

Ο Καιρός στη Μεσσαπία

 Ο καιρός τώρα
Μερική συννεφιά Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία: 15 °C
Πέμπτη, 24 Απρ
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: 16 ως 24 °C
Παρασκευή, 25 Απρ
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 14 ως 22 °C
Weather by AccuWeather.com
Created by Ioannis Sannos (IOS)

Είπαν:

AddThis Social Bookmark Button

Έρως ανίκατε μάχαν, Έρως, ός εν κτήμασι πίπτεις,ός εν μαλακαίς παρειαίς νεάνιδος εννυχεύεις.

Σοφοκλής 496-406 π.Χ.

Αρχαίος τραγικός("Αντιγόνη")

Πέμπτη
24
Απριλίου
2014
Ανατ.: 05.43
Δύση: 19.03
Σελήνη
24 ημερών

Σήμερα Γιορτάζουν
Πέμπτη Διακαινησίμου
Βέτα, Δούκας, Δούκισσα, Ελισάβετ, Ελίζα, Έλλη, Ζέτα, Λίζα
Ακολουθεί...
25/4
Μάρκος, Ζωοδόχου Πηγής, Πηγή, Κρήνη, Κρηνιώ, Ζήσης, Ζωή, Ζώης

Παρόντες

Έχουμε 7 επισκέπτες σε σύνδεση

Στατιστικά

Γλώσσες: 1
Μέλη: 117
Νέα: 42110
Σύνδεσμοι: 23
Επισκέπτες: 8233863